fbpx

Voor wie is Blue Fenix?

Sporten bij Blue Fenix is toegankelijk voor iedereen! Al onze workouts worden begeleid door ervaren coaches, en zijn een leuke mix van gymnastics, gewichtheffen, cardio, fitness, …

Ervaren sporters en nieuwe leden sporten samen, zij aan zij.

Werk hard.
Maar geniet ervan.

Verleg je limieten.

Hoe ziet mijn eerste les eruit?

01

Aankomst en check-in

Zorg dat je ongeveer tien minuutjes op voorhand aanwezig bent. De coach helpt je om de eerste keer in te checken via de app, en geeft je een korte uitleg over wat je van het volgende uur mag verwachten.

02

Hoe ziet een les eruit?

 • Opwarmen
  Starten doen we altijd met een gezamenlijke, uitgebreide opwarming. Op die manier stomen we ons lichaam klaar om vervolgens het beste van zichzelf te geven.
 • Kracht
  De meeste van onze workouts (behalve de endurance) hebben een krachtgedeelte. Hierin leer je omgaan met gewichten, leren we je de technische basis van lifttechnieken aan, en bouw je op jouw eigen tempo op.
 • Metcon
  Zweten, calorieën verbranden, een beetje afzien en je na afloop zo goed voelen dat je al voor de volgende les wil inschrijven. Tijdens de metcon-workout verbetert je conditie zienderogen.
 • High fives
  Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven, dus iedereen verdient een handjeklap van elkaar.
 • Stretching
  Voor we je opnieuw uitzwaaien, gooien we nog even de spieren los. Een goeie stretching zorgt voor betere recuperatie van de spieren, dus dat kan niet ontbreken aan het einde van de les.

03

Bijbabbelen

Blue Fenix is meer dan gewoon een sportclub. Tussen de lessen door socializen onze leden met elkaar in de gezellige sofa’s, op de krukjes rond de hoge tafels, of bij mooi weer op het grasveldje aan de overkant. Al dan niet met een shake of ander drankje bij.

Klaar om te starten?

Probeer het dan 4 lessen gratis!

Veel gestelde vragen

Voor de les

We raden toch aan om minstens 10-15 minuten voor starttijd aan te komen. Zo kunnen we je alles laten zien en kan je zorgeloos starten.

Zeg hallo tegen één van de coaches of leden. Zeg even dat het je eerste keer is en zij helpen je graag verder.

Geen enkel probleem! Ben je 5 minuutjes later dan zal de les waarschijnlijk al gestart zijn, maar de coach van dienst helpt je zo verder.

Ga je er niet geraken? Geef dan een seintje via het gsm-nummer en je hebt je beurt nog te goed.

Only GOOD VIBES! We geloven er oprecht in dat je in onze box de stress kan achterlaten aan de deur. Je komt terecht in een community gebouwd uit zweet en support, waar iedereen welkom is. Het enige dat we vragen is Show up, bring a smile, and get in a great workout. Zo simpel is het.

Tijdens de les

Bij Blue Fenix staat HIGH LEVEL COACHING centraal. Elke les zal een coach jou helpen bij de warm-up, je sterker maken in een krachtgedeelte,  je laten zweten tijdens de workout en je tot rust laten komen tijdens het stretchen.

Zeker en vast! Al onze workouts zijn beginner friendly en zijn zo gemaakt dat iedereen kan werken aan zijn of haar niveau

Onze coaches zijn getraind in het aanpassen van de workouts op de moment zelf zodat iedereen kan volgen.

Draag sportieve kledij waarin jij je goed voelt om te bewegen en te zweten.

De meest leden dragen normale sportschoenen die stevig zitten (geen sneakers). Elke sport heeft natuurlijk zijn eigen materiaal en zo zijn er ook “speciale” cross-training schoenen als bvb. Nike Metcon.

In onze gym staat een goed gevulde drank- en snackautomaat.

Na de les

Helaas, op dit moment zijn er geen douches beschikbaar. Je kan je wel omkleden in onze cabines.

SUPER! Plan je volgende les meteen in met onze coach of vraag naar de Personal Training-opties.

Maak ook zeker tijd vrij voor een proteïneshake of -reep na de training. Geef je spieren de juiste voeding en voldoende rust voor de volgende workouts.